Anı

instax Fotoğrafları ile Gezi Kitabı Yapımı

Herkese merhaba! Ben Ezgi, gezi anılarımı @yerimdeduramiyorum Instagram hesabımda ve www.yerimdeduramiyorum.com web sitemde paylaşıyorum. Ben de bir süredir senin gibi evdeyim. Bu dönemde “travel at home” denen akımdan ben de etkilendim. Oturduğum yerden sanal olarak birçok müzeyi gezme, çeşitli şehirlerin sokaklarında dolaşma imkanı yakaladım. Bu sitelerde gezinirken seyahat etmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ne kadar çok özlediğimi bir kez daha hatırladım.

Aklımda gezi anılarımdan oluşan bir kitap yapma düşüncesi canlandı. Çocukken gezdiğimiz yerlerin fotoğraflarını analog makine ile çeker, bastırır ve albümlerde saklardık. Aile görüşmelerinde bu albümlere bakmak en büyük eğlencemiz olurdu.

Tam da böyle düşünürken instax mini LiPlay hatıralarımı tekrardan yaşamam için en büyük dostum oldu. Sadece anlık fotoğraf çekip basmakla kalmıyor, aynı zamanda telefon galerimde yer alan anları da tekrardan yazdırabilmeme olanak sağlıyor. Bu imkan sayesinde Yerimde Duramıyorum instax Gezi Kitabım doğdu. Evde olduğum süre boyunca yaşadığım şehirdeki cafelere, restoranlara, parklara ve bahçelere olan özlemim iyice kabardı. Ben de gezi kitabımda bu lokasyonlara yer verdim. Şimdi gelin bu kitabı nasıl yaptım. Detaylı inceleyelim.

İhtiyaç duyduğum malzemeler

  • mini LiPlay kamera ya da mini Link Akıllı Telefon yazıcısı
  • Gezmeye doyamadığın, özlediğin lokasyonların fotoğrafları
  • Renkli sayfaları olan bir defter
  • Çeşitli bantlar, ipler gibi süs malzemeleri
  • Uhu
  • Renkli kalemler

1) Ben fotoğraflarımı mini LiPlay ile yazdırmayı tercih ettim. Eğer mini Link ya da SP-2 ya da SP-3 gibi yazıcıların varsa, fotoğraflarını bu şekilde de bastırabilirsin. İlk adımda tüm fotoğraflarını bastığından emin ol.

2) Tüm fotoğraflarını bastıktan sonra defterini süsleme aşamasına geçebilirsin. Ben başlık olarak gazete küpürlerinden kestiğim harflerden bir kolaj oluşturmayı seçtim. Renkli kalemler, iplerle de bu çalışmayı yapabilirsin. Defter süsleme kısmında Pinterest benim için büyük bir esin kaynağı oluyor.

3) Her sayfaya istediğin sıralamaya göre 2-3 fotoğraf yapıştırabilirsin. Uhunun çok akışkan olmamasına gayret et ki arka sayfada izi çıkmasın ya da uhu kullanmak istemezsen renkli bantlar çok iyi bir alternatif oluşturacaktır.

Bize Katıl

instax dünyasındaki yeniliklerden ve kendi başına yap fikirlerinden (DIY) haberdar olmak için bize katıl!

Bize Katıl
ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye
;