Diğer

Evde instax Yazıcını Kullanabilmek için 5 Yaratıcı Yol

Hepimiz bugünlerde “#EvdeKal”manın ne kadar önemli olduğunu duyuyoruz. Sayısız çay ve kahve? Televizyon programları? İçinde kaybolduğun dipsiz TikTok dans videoları? Her şey hayal gibi geliyor, değil mi? Ama eninde sonunda bu yaşadığımız döngü bitecek. Şimdi önceliğin kendini ve geçirdiğin zamanı daha güzel hale getirmek olsun.

Bir fotoğrafçı olarak, eski unutulmuş fotoğraflara bakıp geçmişe gitmeye bayılırım. Bu benim işim olsa da, kişisel fotoğraflarım telefonumda ve hatta gençlik halimin fotoğrafı ailem tarafından albüm-lerde saklanıyor. Onları silmek tüylerimizi ürpertse de bugünlerde hepimiz çok fazla fotoğraf çekiyoruz. Eski fotoğraflara sık sık zaman ayırmak için galiba biraz fazla meşgulüm. Bu yüzden geçmişte bir yolculuğa karar verdim. Dahası? Unutulmaz anlarımın anında çıktısını almamı sağlayan instax mini Link yazıcım ile yaratıcılığımı konuşturacağım. İşte evinde nostaljik ve eğlenceli zaman geçirmeni sağlayacak instax mini Link ya da mini LiPlay kullanmanın 5 farklı yolunu seninle buluşturuyorum.

1. instax Baskılarını Göz Önüne Çıkar

Yatak odana yeni bir görünüm kazandırmak için harika bir fırsat. O halde neden yepyeni baskılar ile yaratıcılığını göstermiyorsun ya da eskilerini yenilemiyorsun?

Kişisel olarak, son birkaç haftadır ailemle birlikte zaman geçirmek için şehir dışındayım. Bu sessiz ve huzurlu yere kolay adapte oldum ama ister inan ister inanma şehir hayatını şimdiden özledim. Bu nedenle, şehirde çekilmiş bu muhteşem karelerin baskılarını alarak odamı süsledim.

2. Kolajlar yap

instax mini Link uygulamasının (android / iOS) sevdiğim özelliklerinden biri fotoğrafını iki ve daha fazlaya bölerek kolaj yapma imkanı sağlaması. instax uygulaması fotoğraflarını otomatik şekilde yerleştirir ve kolaj baskı için muhteşem şekilde böler. Bunu hem portrelerin için hem de manzara çekimlerin için denemelisin.

Eğer panoramik olarak çekilmiş bir fotoğrafın ya da sadece daha birkaç parçaya bölerek kullanmak istediğin fotoğrafın varsa, kolaylıkla bu özelliği kullanabilirsin. Ben baskı için Macaron film tercih ederek fotoğraflarımda ombree etkisi yarattım.

Kolajlar için ipuçları

  • Fotoğrafındaki nesnelerin tek bir tarafta olmasına ve diğer tarafta manzaranın devam etmesine dikkat et. Bu görüntü basıldığında bütünlüğün korunmasını sağlar.
  • Macaron film kullanırken ombree efekti oluşturmak için fotoğrafı sağdan bölmeye başla ve sola doğru ilerleyerek devam et.
  • Ücretsiz olarak edinebileceğin uygulamaları dene: Fotoğrafını yeniden boyutlandırmak için birçok seçenek var, elbette birisi senin işini görür.

3.Yüzünü değiştir

Kimler filtre ister? Tabi ki eskiden okulda yaptığımız gibi renkli kalemler ve makas kullanmayacağız. Okumaya devam et!

Yüz değiştirme için ipuçları

  • Kafa ölçülerine yakın ölçülerde iki nesne bul.
  • Güvenlik için fotoğraf tamamen netleştikten sonra kesme işlemini yapmalısın.

4. Mini Albüm ile Arkadaşınla Neşelen

Neden arkaşlarına ya da ailene sevgini göndermeyesin? Tam olarak instax mini baskılarının boyut-larına uygun sevimli fotoğraf albümleri denemelisin. Birlikte geçirdiğiniz en keyifli anlarınızın fotoğra-flarını basarak albüm olarak arkadaşına hediye etmek istemez misin? Tabi ki eğlenceli ve komik süslemeleri de kullanabilirsin.

5. Kendi kart oyununu yarat

Oldukça basit! Hem favori anlarını hem de unuttuğun kareleri kullanarak kendi oyun kartlarını hazırla. Bazı fotoğrafları iki kez bas. Unutma ne kadar çok anın baskısını alırsan o kadar çok eğleneceksin!

instax mini Link ya da mini LiPlay’ini kullarak neler yaptığını duymayı çok isterim.

Yaratıcı fikirlerini ve benimle #instaxathome #çekmekyetmezpaylaş etiketleriyle paylaş. Biz de sosyal medya hesaplarımızda yer verelim.

Bize Katıl

instax dünyasındaki yeniliklerden ve kendi başına yap fikirlerinden (DIY) haberdar olmak için bize katıl!

Bize Katıl
ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye ig:instaxturkiye